ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Какво ще четат бъдещите поколения, изравяйки капсулата на времето от Форума на Филипополис?

Вижте подробна галерия със снимки, от които става ясно, на какво ще се натъкнат в бъдещето като информация за Пловдив

„Завещавам Ви да пазите и обичате града ни, както ние го правим“. Това е личното послание на кмета на Община Пловдив Иван Тотев към бъдещите поколения, поставено в специална капсула на времето, която бе положена на най-ниската точка на Форумния комплекс в западната му част в понеделник.

След церемонията градоначалникът изреди какво още е поставено в писмото до бъдещите пловдивчани. По думите му в контейнера от специална сплав, от която се правят снарядите 155, има: „освен информация за живота в град Пловдив, кратка история, административно устройство, икономическо развитие поставихме още почетен плакет, сребърна монета от специалната емисия на БНБ по повод Европейска столица на културата, изображение на символа на града – Античен театър, карта, трибагреник, традиционна мартеница, снимки.“

Снимки на политическата му страница в социалната мрежа показват ясно от какъв източник точно ще черпят информация за моментната снимка на Пловдив – Европейска столица на културата през 2019, поколенията на бъдещето. Те ще бъдат информирани как Древният и вечен Пловдив е бил управляван от в-к „Пловдив градът“, който според администрацията се нарича „общински вестник“, но иначе е политическият вестник на ГЕРБ. В капсулата на времето конкретно са последните 6 броя на месечника, излезли до момента през настоящата година.

Част от информацията е приложена на компактдиск и флашка. Много ясно, такива са ни съвременните технологии.

Да не би прадедите ни да са мислили, че трудно ще им разчетем надписите на изчезнали езици по разни камъни.

Както е видно от снимките, освен това са приложени визитки на кмета и на общинска фондация „Пловдив 2019“. Исторически книги, енциклопедия на града, апликационната книга … не са им нужни,  за това е пъхната брошурата с акцентите в програмата за тази година.

Вижте още.

„Надявам се тя да устои на времето и след години, когато се отвори, да даде представа за града като цяло,“ рече кметът в края на церемонията.

Ама с тези неща вътре, надали ще е „като цяло“.

И като се замислиш какво пише по откритите артефакти за историята преди хиляди години. Например, „това „нещо“ е издигнато по времето на император „еди кой си“… Май партийният вестник не е лоша идея, а?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. А аз си мислех че вестникът Пловдив24 е партийният вестник на ГЕРБ, особено 6-та и 7-ма страница. Покрай европейските избори излизаше в 20 000 безплатен тираж, след това излезе май само 1 път в 40 000 безплатен тираж ?!

    Сега сигурно ще стартира пак за предизборната кампания и ще се представя пак за уж обективен и най-най.

  2. Нищо партийно не съм видял във вестника на общината. Къде пък го видяхте вие? Разбира се, че разказва за хубавите неща като цяло в Пловдив и по районите, включително и в „Южен“, където кметът не е от ГЕРБ. Все някъде трябва да се прочете и нещо позитивно, че уж независимите медии непрекъснато ни облъчвате с негативни послания и ни вкарвате в някакъв измислен апокалипсис, сякаш живеем в различни измерения. Да не говорим за словесните клоаки във „вестниците“ на Славчо и Каназирева, които редовно задръстват пощенските ни кутии. Хайде поне вие малко по-обективно!

    1. Точно в Южен е пълна кочина, оня лешпер, дет македонските тикви го крепят какво е направил за квартала, освен да лапа заплати и да търка лукс. стол..?!! Една плочка не е мръднал за 4 госини!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина